Foto: Shutterstock

No 9. līdz 24. novembrim par pašizolācijas neievērošanu policija uzsākusi 32 administratīvā pārkāpuma procesus, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Kopumā par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu ir uzsākti 277 administratīvā pārkāpuma procesi. No tiem visvairāk procesi elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā "covidpass.lv" – 98.

14 procesi uzsākti par distancēšanās prasību neievērošanu, 15 administratīvā pārkāpuma procesi par vairāk nekā kā desmit personu piedalīšanos privātos pasākumos, pieci procesi par vairāk nekā 50 personu piedalīšanos sapulcēs, piketos un gājienos. Tāpat 113 procesi uzsākti par citiem gadījumiem, tostarp arī par mutes un deguna aizsega nelietošanu.

Minētajā laika posmā ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus VP sadarbībā ar pašvaldības policiju ir veikusi 11 877 preventīvās pārbaudes un reaģējusi uz 168 izsaukumiem. 473 reizes policijas darbinieki ir devuši preventīvus norādījumus.

Pārbaudot personas, kuras pēdējo 10 dienu laikā ir ieceļojušas no ārzemēm un ievēro pašiziolāciju, policisti ir veikuši 19 587 telefona zvanus, 3 353 reizes izbraukuši.

Informācijas sistēmā covidpass.lv šobrīd ir reģistrējušās 17 683 policijas uzraudzībā esošas personas, kurām nepieciešams ievērot pašizolāciju. Tomēr policija norāda, ka šis skaitlis mainās katru dienu.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzes risku, valdība atkārtoti izsludinājusi ārkārtējo situāciju uz četrām nedēļām jeb laiku no 9. novembra līdz 6. decembrim.

Tās laikā noteikti stingri pulcēšanās un citi ierobežojumi, lai stabilizētu situāciju un novērstu strauju Covid-19 izplatību.

Līdz 6. decembrim nedrīkst notikt publiski pasākumi klātienē. Ārkārtējās situācijas laikā nedrīkst sniegt pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu. Stingras prasības ārkārtējās situācijas laikā ir arī sabiedriskās ēdināšanas vietām, kā arī tirdzniecības centriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!