Foto: LETA
Sestdien, 28. novembrī, notiks Nacionālās apvienības ikgadējais kongress, kas aizritēs attālināti un tiks translēts tiešraidē Nacionālās apvienības mājaslapā un "Facebook kontā". Tā ir pirmā reize, kad kāds partijas kongress Latvijā notiek pilnībā attālināti, portālu "Delfi" informēja partijā.

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kongresu lemts aizvadīt attālināti, savukārt balsošana par partijas valdi un tās priekšsēdētāju, kā arī komisiju pārstāvjiem vairāk nekā nedēļas garumā jau norit ar pasta starpniecību.

Kongresa laikā notiks balsošanas urnas atvēršana, un tiešraidē būs iespējams vērot balsu skaitīšanu. Arī šogad valdes vēlēšanās gaidāma liela konkurence, turklāt trešdaļa kandidātu pagājušajā gadā nekandidēja uz valdi. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē Saeimas frakcijas vadītājs un esošais partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ar uzrunām kongresā uzstāsies Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle, kā arī partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Tāpat ar video starpniecību būs iespēja viesoties vairākās Nacionālās apvienības vadītās pašvaldībās.

Savukārt pirms kongresa sākuma, jau no pulksten 10.15, ikviens varēs skatīties martā iznākušo filmu "Latviešu leģions. Taisnības augšāmcelšanās".

Šī gada kongresa vadmotīvs ir "Cauri laikiem...", atsaucoties uz Latvijas Republikas Satversmes ievadu, kurā iezīmēts, ka Latvijas valsts izveidota, "lai garantētu latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem". Vadmotīvs iezīmē partijas stabilās vērtības un lūkošanos nākotnē, neaizmirstot par pagātni.

Plānots, ka, tuvojoties 2021. gada pašvaldību vēlēšanām, varētu tikt aizvadīts partijas ārkārtas kongress klātienē, ja epidemioloģiskā situācija valstī būtu stabilizējusies, norādīja partijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!