Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvija nepagurstoši turpinās aicināt savus Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) partnerus nopietnāk vērsties pret dezinformāciju, savā uzrunā ANO Ģenerālās asamblejas īpašajā sesijā par Covid-19 pandēmijas apkarošanu teica Valsts prezidents Egils Levits.

Savā uzrunā viņš sirsnīgi pateicās visas pasaules mediķiem par neatlaidīgo un ārkārtīgi prasmīgi veikto darbu.

"Šobrīd vairāk par visu mums nepieciešams saliedēties, parādīt solidaritāti un kopīgiem spēkiem pārvarēt pandēmiju un tās graujošās sekas. Tas būs iespējams tikai tad, ja darbs noritēs daudzpusējās sadarbības formā. Tas, ka uz šo īpašo sesiju mūs ir pulcējusi ANO, ir apliecinājums tam, ka tā ir gatava uzņemties vadošo lomu kopīgi nosprausto mērķu sasniegšanā," norādīja Valsts prezidents.

Prezidents uzsvēra, ka Latvija pilnībā iestājas par ANO Ģenerālsekretāra ieteiktā principa "strādāt pie tā, lai atkopšanās dotu stabilāku tautsaimniecību" ievērošanu. "Nav nekādas nepieciešamības vai pat vajadzības censties atgriezties pie agrāk pastāvējušās struktūras. Pandēmija ir neatgriezeniski mainījusi to, kā tiek organizēts ražošanas process un mēs patērējam preces. Vienlaikus ar kopīgiem centieniem glābt tautsaimniecību un atjaunot tās darbību, mums ir iespēja padomāt arī par to, kā un ar kādām metodēm padarīt ekonomiku ilgtermiņā stabilāku," pauda Levits.

Savā uzrunā viņš ANO partnerus informēja par digitālajiem risinājumiem, kādi kopā ar privātā sektora pārstāvjiem Latvijas valsts pārvaldes vadībā ir izstrādāti: e-Saeima, kanāls "Tava klase" un lietotne "Apturi Covid".

Noslēgumā prezidents uzsvēra, cik svarīgi pandēmijas laikā, kā arī pēc tam, ir aktīvi iestāties pret informācijas sagrozīšanu. "Ir svarīgi panākt, ka uz zinātniskiem faktiem balstīta informācija nāk no neatkarīgiem, uzticamiem plašsaziņas avotiem. Šāda nepieciešamība ir jāsaredz, un šajā darbā aktīvi jāpiedalās kā atsevišķu valstu valdības struktūrām, tā arī starptautiskajām organizācijām. Latvija nepagurstoši turpinās aicināt savus ANO partnerus nopietnāk vērsties pret dezinformāciju," brīdināja Levits.

Video skatāma Valsts prezidenta Egila Levita uzrunā ANO Ģenerālās asamblejas īpašajā sesijā par Covid-19 pandēmijas apkarošanu angļu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!