Foto: F64

Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās ēkas pirmā stāva logā bija redzamas liesmas. No ēkas tika izglābts viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēkas cokolstāva dzīvoklī deg sadzīves priekšmeti. Ar kāpņu palīdzību no ēkas otrā stāva tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki.

Glābēji saņēma arī izsaukumu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā koka ēkā dega pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega malkas žāvēšanas kamera un malka, katlu telpa ražošanas ēkā, dārza mājas ārsiena, traktors, piededzis ēdiens, sadzīves mantas, atkritumi, bet trīs gadījumos dzīvojamo ēku dūmvados dega sodrēji.

Kopumā pirmdien VUGD saņēma 31 izsaukumu – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!