Foto: F64

Turpinot monitorēt saslimstības rādītājus ar Covid-19, Slimību profilakses un kontroles centrs secinājis, ka jaunatklāto gadījumu skaits aizvadītās nedēļas laikā pieaudzis par 13,2%, un kopumā bija 6167 inficēto jeb vidēji 881 jauns gadījums dienā, informē SPKC.

Pirms septiņām dienām tie bija 5450 gadījumi jeb vidēji 779 gadījumi dienā.

Arī pozitīvo testu īpatsvars turpina pieaugt un šobrīd ir 11,8% (pirms septiņām dienām – 10,6%), kas saistīts ar mērķtiecīgāku iedzīvotāju izmeklēšanu.

Tāpat arī pieaug ar Covid-19 stacionēto slimnieku rādītājs – septiņu dienu laikā stacionēto skaits pieaudzis par 5,1%, slimnīcās nokļuva vidēji 120 cilvēki dienā (pirms septiņām dienām – 114 stacionētu pacientu dienā).

Bažas rada jaunā Covid-19 varianta izplatība, tādēļ, atsākoties lidojumiem no Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes, visiem, kas ielido Latvijā, obligāti lidostā jāveic Covid-19 tests un stingri jāievēro 10 dienu pašizolācijas prasības, uzsver SPKC. Lidostā ir izvietots Covid-19 testa nodošanas punkts, kas mērķtiecīgi testē tos, kas tikko ir atgriezušies no minētajām valstīm.

Vienlaikus Latvijā pagājušajā nedēļā uzsākta un šonedēļ tupinās vakcinācija pret Covid-19.

Patlaban ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19, ja ir saslimšanas pazīmes, piemēram, akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c. Šādos gadījumos vēl līdz 10. janvārim Covid-19 analīzes var nodot arī bez ārsta nosūtījuma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!