Foto: DELFI

Otrdien, 5. janvārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz sabiedriskās ēdināšanas iestādi Rīgā, kur bija aizdedzies gāzes balons un izcēlies ugunsgrēks. Notikumā cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts pulksten 10.33, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju piecstāvu ēkā, sabiedriskās ēdināšanas iestādes virtuvē, bija aizdedzies gāzes balons. Ierodoties notikuma vietā, secināts, ka ēkas pirmajā stāvā deg gāzes balons, plīts virsma un siena divu kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, bet vēl desmit cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji. Pulksten 12.07 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 15.26 tika saņemts izsaukums Valdemāra ielā Rīgā, kur sabiedriskajā ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Ierodoties tika konstatēts, ka sistēma nostrādājusi, iespējams, putekļu dēļ. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 100 cilvēki. Pulksten 15.47 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Tāpat trešdien ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī Limbažu novadā, kur, iespējams, bebru izveidota dambja pārrāvuma dēļ pārplūda upe un applūda vienstāva dzīvojamā māja un tās pagalms. Cilvēku glābšanu nebija jāveic, jo ēkas iemītnieki bija evakuējušies.

Ugunsdzēsēji glābēji nostiprināja šķūni un palīdzēja iemītniekiem evakuēt materiālās vērtības no applūdušā pagalma.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega vieglā automašīna, mēbeles un sadzīves mantas, divos gadījumos sodrēji ēku dūmvados, elektrības transformators, kā arī divi sniega motocikli, mikroautobuss un sadzīves mantas garāžā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 27 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!