Foto: LETA

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma astoņus izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu, kuros kopumā cietuši divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Pirmdien glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva palīgtelpā deg elektrisko vilcieniņu makets. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš pirms VUGD ierašanās ugunsgrēku centās nodzēst saviem spēkiem. Cietušais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsdzēsēji no spēcīgi piedūmotās ēkas iznesa trīs kaķus.

VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg saimniecības ēka un tehnika tajā, kā arī vieglā automašīna. No ēkas tika iznesti desmit gāzes baloni un viens skābekļa balons. Tika izvākts liels daudzums būvgružu un dažādi saimniecības priekšmeti, kā arī pārkrauta malka, kas atradās ēkā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš pirms VUGD ierašanās ugunsgrēku centās nodzēst saviem spēkiem. Cietušais nodots NMPD mediķiem.

Naktī uz otrdienu saņemts izsaukums uz Ķekavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas jumts un siena. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās četri cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, elektrības vadi, akumulators, divās vieglās automašīnas un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Kopumā VUGD saņēma 38 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!