Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien, 3. februārī, tiekoties ar tirdzniecības nozares pārstāvjiem, uzsvēra, ka Covid-19 pandēmijas laikā sabiedrības veselība ir valdības galvenā prioritāte, un aicināja nozari uz sadarbību Covid-19 izplatības ierobežošanā, portāls "Delfi" uzzināja ministra birojā.

Kariņš tirgotājiem uzsvēra, ka valdībai, lemjot par pasākumiem pandēmijas ierobežošanai, ik reizi izsver, kas varētu būtu labākais iespējamais risinājums no sliktas un mazāk sliktas izvēles, jo pandēmijā nav vieglu, vienkāršu izvēļu un ātru risinājumu.

"Attiecībā uz ieceri ieviest drošas tirdzniecības modeli valdība nāk pretī nozarei. Piedāvājam pakāpenisku modeļa ieviešanu – sākot no 8. februāra pamazām atteikties no preču sarakstiem, vienlaikus ieviešot stingrākas epidemioloģiskās drošības prasības," uzsvēra Kariņš, norādot, ka konkrēti lēmumi tiks pieņemti ceturtdien, 4. februārī. Savukārt par nākamiem soļiem drošas tirdzniecības modeļa ieviešanā valdība varētu lemt februāra beigās.

Ministru prezidents tikšanās laikā norādīja, ka pēdējo dienu tendences rāda, ka saslimstības rādītāji pasliktinās. Tāpat bažas rada koronavīrusa jaunas variācijas, kas ir daudz lipīgākas par pašreiz dominējošo koronavīrusa veidu Latvijā. Tas valdībai liek piesardzīgi raudzīties uz ierobežojumu atvieglošanu – tā vietā tiek domāts par ierobežojumu pārkārtošanu, padarot tos efektīvākus un vieglāk saprotamus.

Ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, diskusija notika attālināti.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets 2. februārī konceptuāli vienojās par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 6. aprīlim, kā arī par daļēju tirdzniecības ierobežojumu atvieglošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!