Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pagājušajā sestdienā Kristaps Grasis bija plānojis lidot no Rīgas uz Frankfurti, lai nokļūtu mājās Lincā. Tas neizdevās, jo "Lufthansa" lidmašīnā viņu neielaida, paskaidrojot, ka Covid-19 negatīvais tests ir divas stundas par vecu. Kopš sestdienas, 30. janvāra, Vācijā var iebraukt ar testu, kas veikts ne vēlāk kā 48 stundas iepriekš.

"Nebija iespējas nevienā laboratorijā Rīgā taisīt testu tieši tad, kad man vajag. Visur ir rindas līdz debesīm! Es neesmu tas, kurš nosaka un izvēlas testēšanas laiku," saka Kristaps. Viņš nebija vienīgais, kurš neiekļuva reisā no Rīgas uz Frankfurti: diviem pasažieriem Covid-19 tests bija 23 minūtes par vecu.

Kristapam ir darbs divās valstīs, tāpēc lidošana ir nepieciešamība, nevis iegriba. Dzimis latviešu ģimenē Zviedrijā, audzis Vācijā, Francijā un Austrālijā, viņš vairākus gadus dzīvo gan Latvijā, gan Vācijā. Grasis darbojas filmu mūzikas producēšanas jomā, Bonnā viņam pieder vairākas mūzikas skolas. Tātad, daudz jābūt uz vietas, lai sekotu Covid-19 ierobežojumiem un jākārto dokumenti, kas Vācijā oficiālajā apritē ir papīra formātā. Vācijā dzīvo viņa mamma un dēli.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!