Foto: LETA

Papildus uzraudzībai Valsts policijai (VP) nodoto Covid-19 sasirgušo vai kontaktpersonu skaits ir ļoti mainīgs, bet no kopējā nedēļas laikā Veselības inspekcijas (VI) veikto zvanu skaita informācija VP tika nodota par 0,5% līdz 1,5% gadījumu, pavēstīja VI.

Nedēļā no 1. februāra līdz 7. februārim VI veicis nedaudz vairāk nekā 9500 zvani Covid-19 inficētajām personām un kontaktpersonām, bet informācija papildu uzraudzībai VP tika nodota par 103 gadījumiem.

Pirmās ārkārtējās situācijas laikā informācija par uzraugāmajām personām tika nodota uzreiz arī VP. Tomēr, ņemot vērā uzraugāmo personu skaita pieaugumu salīdzinot ar ārkārtējo situāciju 2020.gada pavasarī, šobrīd policijai tiek nodota atsevišķu personu uzraudzība.

Viens no iemesliem, kādēļ informācija par personām tiem nodota papildu uzraudzībai VP, ir, ja kādu iemeslu dēļ darbiniekam, kurš veic zvanus, ir radušās aizdomas, ka persona noteiktos ierobežojumus neievēro. Tāpat papildu uzraudzībai tiek nodota informācija par personām, ar kurām vairāku dienu laikā atkārtoti nav izdevies sazināties.

VI skaidro, ka Epidemioloģiskās drošības likuma 40.panta pirmā daļa paredz, ka pēc VI vai Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) amatpersonu pieprasījuma policijas iestādes sniedz palīdzību ārstniecības personām, kā arī SPKC epidemiologiem un VI inspektoriem. Tas tiek darīts, lai netraucētu epidemioloģisko izmeklēšanu un lai nodrošinātu personu izolēšanu un apsardzi vai epidemioloģisko drošību.

Šobrīd VI veiktā Covid-19 inficēto personu un kontaktpersonu uzraudzība tiek īstenota ar personām sazinoties telefoniski. Inspekcijas rīcībā esošo informāciju par Covid-19 inficētajām personām un kontaktpersonām veido tā informācija, ko VI nosūta SPKC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!