Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Atkārtotu Covid-19 infekcijas slimības izplatīšanās draudu dēļ Daugavgrīvas cietumā otro reizi lemts noteikt karantīnu, informēja Ieslodzījumu vietu pārvaldē.

Covid-19 skrīningā Daugavgrīvas cietumā noteikts 21 Covid-19 pozitīvs ieslodzītais un 15 nodarbinātie. Tiek veikti visi nepieciešamie epidemioloģiskās drošības pasākumi, tai skaitā, ir nodrošināta ieslodzīto izolēšana no pārējiem ieslodzītajiem un kontaktpersonu apzināšana.

Karantīna noteikta no 12. marta līdz 6. aprīlim. Rīkojums ir saskaņots ar Veselības ministriju.

Karantīnas pasākumu koordinācijai Ieslodzījuma vietu pārvaldē ir izveidota speciāla komisija.

Covid-19 izplatības ierobežošanai uz karantīnas laiku Daugavgrīvas cietumā papildus jau noteiktajiem ierobežojumiem ar rīkojumu ir noteikts pārtraukt valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un aizstāvju, zvērinātu notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju juridiskās palīdzības saņemšanai tikšanos ar ieslodzītajiem klātienē, kā arī pārtraukt visu izglītības programmu īstenošanu un ieslodzīto nodarbināšanu pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu.

Savukārt notiesātajiem, kuri sodu izcieš daļēji slēgtā cietuma augstākajā režīma pakāpē, ar rīkojumu ir aizliegts no rīta celšanās laika līdz naktsmieram atrasties noteiktā iecirknī ārpus vienības, kā arī dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt cietuma Medicīnas daļu, veikalu, ēdnīcu un bibliotēku. Ieslodzītajiem ir jānodrošina ne mazāk kā vienu stundu ilga pastaiga svaigā gaisā, nodrošinot vienību savstarpējo izolāciju. Kameru kratīšanas un tehniskās apskates noteikts organizēt atbilstoši operatīvajam stāvoklim, ņemot vērā dienesta nepieciešamību un lietderīgumu.

Daugavgrīvas cietumā atbilstoši Slimības profilakses kontroles centra norādījumiem tiek turpināta ieslodzījuma vietas personāla un ieslodzīto testēšana.

Iepriekš karantīna Daugavgrīvas cietumā bija pārtraukta 22. janvārī.

Pašlaik karantīna līdz 15. martam ir izsludināta Jēkabpils cietumā, kā arī Olaines cietumā, kur karantīna ir izsludināta līdz 26. martam. Pērn Covid-19 bija konstatēts arī Jelgavas. Iļģuciema cietumā karantīna pārtraukta ar 16. janvāri.

Visās ieslodzījuma vietās īslaicīgās satikšanās pārtraukt līdz 7. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!