Foto: LETA

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) intervijai ar "Delfi" pieslēdzas uzreiz pēc sarunas ar vairākiem citiem Eiropas valdību vadītājiem. Jāturpina izstrēbt savārīto putru ar sākotnējiem vakcīnu iepirkumiem, kuru rezultātā Latvijas vakcinācijas tempi krietni atpaliek no Eiropas vidējā līmeņa. Starp Eiropas Savienības (ES) valstu valdību vadītājiem Kariņš ir atradis vēl vairākus bēdubrāļus, kuri arī var kost pirkstos par sākotnējiem vakcīnu iepirkumiem, lai gan šajās valstīs situācija neesot tik "dramatiska" kā Latvijā. Pēdējās nedēļās lieli spēki tiekot ieguldīti, mēģinot panākt vienošanos par izlīdzinājuma mehānismu, nākamajā ceturksnī sadalot starp ES valstīm "Pfizer/BioNTech" papildus piešķirtos 10 miljonus vakcīnu.

Vai premjers pats jūtas atbildīgs par to, ka šobrīd Latvijā ir vakcinējamie, bet nav vakcīnu? Kurus pandēmijas ierobežojumus varētu samazināt pirmos? Vai valdība tiešām ir uz krišanas sliekšņa? Uz šiem jautājumiem atbild valdības vadītājs Kariņš.

Jūs esat izteicies, ka valdība nākamnedēļ varētu diskutēt par ierobežojumu pārskatīšanu. Kāda ir jūsu paša attieksme – ja šis lēzenais slimības samazinājuma temps turpināsies, vai, jūsuprāt, kādi no ierobežojumiem jau būtu jāmazina?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!