Foto: LETA

Jūrmalas dome pagājušajā nedēļā nolēmusi atļaut SIA "DLV" ierīkot spēļu zāli Raiņa ielā 112A, Kauguros, skaidroja pašvaldībā.

Šāds lēmums pieņemts, pildot tiesas lēmumu.

2019. gada 18. aprīlī Jūrmalas pilsētas dome nolēma neizsniegt atļauju SIA "DLV" totalizatora vai derību likšanas vietas atvēršanai un neļāva organizēt azartspēles Raiņa ielā 112A, kur jau atrodas spēļu zāle "Zilais dimants".

Domes lēmums bija pamatots ar to, ka turpat blakus atrodas Kauguru kultūras nams un Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskola, tādējādi totalizatora vai derību likmju pieņemšana un azartspēles šo iestāžu tuvumā varētu negatīvi ietekmēt iedzīvotājus, arī jau pilngadību sasniegušos skolēnus, radot vēlmi iesaistīties totalizatora vai derību dalības likmju pieņemšanā.

Pašvaldība, veicot iedzīvotāju aptauju, saņēma 486 aptaujas anketas no jūrmalniekiem, kuri iebilda pret azartspēļu klāsta paplašināšanu.

Taču šā gada februāra beigās spēkā stājās Administratīvās apgabaltiesas spriedums, kas uzlika pienākumu domei viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas izdot SIA "DLV" atļauju totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanai un attiecīgo azartspēļu organizēšanai.

Jūrmalas pilsētas dome kopš 2014. gada nebija izdevusi nevienu atļauju atvērt jaunu azartspēļu vietu. Taču, pildot tiesas lēmumu, 25. martā dome lēma par atļaujas izsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!