Foto: LETA

Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz izsaukumu Aglonas novadā, kur dega garāža un mājas jumta kore. Ugunsnelaimē cietis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Cietušais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju.

Pirmdienas vakarā glābēji steidzās uz izsaukumu Alojas novadā, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, tika norādīts virziens un cilvēki iznāca no meža.

Pirmdien Aknīstes novadā no Lielā ezera tika izcels ledū ielūzis bojāgājis cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 17 kūlas ugunsgrēki. Lielākās kūlas ugunsgrēku platības pirmdien reģistrētas Daugavpils novadā, kur tie dzēsti astoņu un piecu hektāru platībā, Krustpils novadā sausā zāle dega piecu hektāru platībā, bet Ogres novada Madlienas pagastā – trīs hektāru platībā.

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega piededzis ēdiens, dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums, garāža, piecos gadījumos atkritumi konteineros, četros gadījumos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, VUGD saņēma 67 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu meža ugunsgrēka dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!