Foto: LETA
Šodien Dundagas novada domes ārkārtas sēdē ar piecām balsīm pieņēma lēmumu par četru opozīcijas deputātu pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa.

Dundagas novada domes deputāta pilnvaras pirms termiņa beigām nolika Andra Grīvāne, Una Sila un Guntis Pirvits no vēlētāju apvienības "Strādāsim kopā!", kā arī apvienības "Mūsu novadam" deputāte Gunta Abaja.

Bijušais domes priekšsēdētājs Aldis Felts ("Mūsu cilvēkiem"), kas vadīja domes ārkārtas sēdi, pateicās deputātiem par līdzšinējo darbu un novēlēja veiksmi gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, teju aizmirstot balsojumu par deputātu pilnvaru izbeigšanu. Tikai pēc deputātes Zanes Tālbergas ("Mūsu cilvēkiem") atgādinājuma notika balsojums, kurā piedalījās tikai pieci "Mūsu cilvēkiem" deputāti.

Jau vēstīts, ka vēlētāju apvienības "Strādāsim kopā!", kā arī apvienības "Mūsu novadam" arī tālāk sekojošie kandidāti esot parakstījušies, ka nepieņemšot iespēju kļūt par deputātiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) šodien plkst.14 ir sasaucis Dundagas novada domes ārkārtas sēdi par domes priekšsēdētāja un viņa vietnieka ievēlēšanu.

Situācijā, ja kādam sarakstam pietrūkst deputātu kandidātu, tad atbilstoši Pašvaldības domes vēlēšanu likumā noteiktajam Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nosaka to, no kura kandidātu saraksta ņemams nākamais deputāts.

Dundagas novada domes priekšsēdētāja Alda Felta un viņa vietnieka Jāņa Mauriņa ("Mūsu cilvēkiem") pilnvaras beidzās līdz ar Dundagas novada 2021.gada 28.janvāra domes sēdi. Līdz ar to jaunais domes priekšsēdētājs un viņa vietnieks bija jāievēlē līdz šī gada 28.martam.

Iepriekš Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija informēja, ka neskatoties uz pašvaldības domes vadības neesamību, neesot konstatējams iedzīvotāju interešu aizskārums un Dundagas novada domes atlaišana nav ministrijas dienas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!