Foto: DELFI

Pēc piektdien, 23. aprīlī, izskanējušā gadījumā, kad Tukumā, iespējams, aizdedzināts kāds vīrietis, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) Valsts policijai ir uzdevis sākt dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu, vai policijas amatpersonas ir atbilstoši reaģējušas uz cietušo personu rakstītajiem iesniegumiem par draudiem dzīvībai un veselībai.

Kā portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijā (IeM), pirmdien, 26. aprīlī, iekšlietu ministrs Ģirģens tikās ar Valsts policijas un Valsts drošības dienesta amatpersonām, lai pārrunātu drošības situāciju valstī.

Sarunā ministrs uzsvēra, ka nav pieļaujama drošības situācijas pasliktināšanās valstī.

Iekšlietu ministrs kā vienu no uzdevumiem Valsts policijai noteica visīsākajā laikā noskaidrot, vai pastrādātais nežēlīgais noziegums Tukumā ir saistīts ar jau iepriekš izteiktajiem draudiem cietušajām personām, kā arī Valsts policijai ir uzdots sākt dienesta pārbaudi.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Normunds Kindzulis (29 gadi) ārstējas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Valsts apdegumu centra reanimācijā, un ir guvis tuvu 100% plašus ķermeņa apdegumus

Artis Jaunkļaviņš (23), viens no cietušajiem, svētdien sarunā ar portālu "Delfi" teica, ka ir pārliecināts, ka viņa draugs Normunds apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts, proti, cietis uzbrukumā, kurā piepildīti iepriekš vairākkārt izteikti draudi.

Jānorāda, ka Valsts policija (VP) iepriekš publiski norādīja, ka pēc naktī uz piektdienu notikušā ugunsgrēka sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Pašlaik norit izmeklēšana. Pirmdienas laikā policija sniegšot plašāku komentāru par notikušo, portālam "Delfi" atzīmēja VP.

Tiesībsarga biroja pārstāve Evita Beķere portālam "Delfi" norādīja, ka 23. aprīlī Tukumā notikušais ir arī tiesībsarga redzeslokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!