Foto: Shutterstock

Liepājas pirmsskolas izglītības iestādē "Stārķis" ar zarnu infekcijas slimību saslimuši ap 60 cilvēku, portālam "Delfi" apstiprināja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Arāja informēja, ka SPKC ar šo uzliesmojumu strādā no 11. maija. Sākotnēji bija saslimuši 35 bērni un seši darbinieki, bet tagad klāt nākušas arī kontaktpersonas un kopā saslimuši ap 60 cilvēku, viņa sacīja. Četros gadījumos ir nepieciešama stacionārā palīdzība, piebilda Arāja.

No 12 bērnudārza grupiņām saslimšana konstatēta 11 grupās, norādīja SPKC pārstāve.

Kā sacīja Arāja, SPKC ir sniedzis rekomendācijas iestādes vadībai veikt virsmu dezinfekciju, kā arī saslimušie pēc izveseļošanās bērnudārzā atgriežas ar ārsta zīmi, bet tie, kas apmeklē bērnudārzu, novēro veselību. Tāpat viņa sacīja, ka par šo uzliesmojumu ir informēti arī ģimenes ārsti Liepājā.

SPKC ir nodevis informāciju arī Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) un Veselības inspekcijai (VI).

Piektdien paņemtas infekcijas skarto cilvēku analīzes un nogādātas laboratorijā, lai veiktu pārbaudes. "Par konkrētu diagnozi mēs šobrīd nevaram pateikt, bet tā ir akūtu zarnu infekcija, bet pēc laboratorijas pārbaudēm konkrēti varēs pateikt," sacīja Arāja.

Kā portālam "liepajniekiem.lv" norādīja pirmsskolas iestādes vadītāja Anna Koliškina, iestāde seko līdzi SPKC norādēm, ir dezinficētas telpas, bet iestāde pagaidām netiek vērta ciet, nekādus plašākus komentārus nesniedzot.

Izglītības pārvaldes pārstāve Inga Kārkliņa portālam "liepajniekiem.lv" sacīja, pie piektdien tiks veiktas arī PVD pārbaudes, pēc kurām varēs pieņemt tālākos lēmumus. Pagaidām visai iestādei ir noteikts karantīnas režīms, kas nozīmē, ka netiek uzņemti jauni audzēkņi un jāievēro SPKC noteiktās rekomendācijas, portālam sacīja Kārkliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!