Foto: LETA

23. maija vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Jelgavā, kur pie garāžām dega atkritumi un riepas. Ugunsgrēka cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Mēģinot apdzēst liesmas saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cietušais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Sestdien ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur daudzstāvu ēkas dzīvoklī dega piededzis ēdiens. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem.

Piektdienas vakarā tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novadu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novadu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja un saimniecības ēka.

Sestdienas rītā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Lielvārdes novada Jumpravas pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Raidot VUGD autocisternas skaņas signālu, cilvēks tika atrasts un izvests no meža.

Kopumā aizvadītajā nedēļas nogalē glābēji saņēma 131 izsaukumu – 45 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 63 uz glābšanas darbiem, bet 23 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!