Foto: LETA

Pēc pēdējā Covid-19 saslimstības pacēluma Latvijā pēdējo septiņu nedēļu laikā saslimšanas gadījumu skaits ir samazinājies par 82,4%, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Kā norādīja SPKC, salīdzinot pagājušo ar aizpagājušo nedēļu, vērojams samazinājums par 36%.

Vidēji dienā tika atklāti 111 jauni inficēšanās gadījumi, bet nedēļu iepriekš – 174. Pagājušajā nedēļā par 11,2% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 8 126 testus. Iepriekš tie bija vidēji 9 152 testi, informēja SPKC.

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 20 pacienti dienā, kas nedēļu iepriekš bija 28, tādējādi ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 266 (iepriekš 331) pacienti.

Visās vecuma grupās un reģionos turpinās saslimstības samazinājums, izlīdzinās jaunatklāto gadījumu skaits vecuma grupā 20-59 gadi.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents (R) šobrīd ir 0,72 (nedēļu iepriekš 0,78), tas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos, norāda SPKC.

Eiropas valstu vidējais kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir 72 (iepriekš 83), kas Latvijā joprojām saglabājas divas reizes augstāks nekā ES. Kopumā Eiropā situācija uzlabojas.

Neraugoties uz saslimstības mazināšanos, SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19. Vakcinācija ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!