Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdien Stopiņu novadā glābēji no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Glābēji bojāgājušo nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Līdz ar karstāka laika atnākšanu šādas nelaimes Latvijā tiek fiksētas regulāri, piemēram, garajās Jāņu brīvdienās glābēji no dažādiem ūdeņiem Latvijā izcēla astoņus noslīkušos.

Aizvadītajā diennaktī kopumā VUGD saņēma 43 izsaukumus: 16 - uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 18 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bijuši maldinājumi.

Vakar ap plkst.15 VUGD saņēma izsaukumu Ludzas novadā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 70 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Ugunsgrēka likvidēšana prasīja vairāk nekā četras stundas.

Savukārt ap plkst.13 tika saņemts izsaukums Rucavā, kur trīsstāvu mājas dzīvoklī dega ledusskapis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega saimniecības priekšmeti neapsaimniekotā ēkā, dārza māja, kravas automašīna, atkritumi, uz elektrolīnijas uzkritis koks, divos gadījumos vieglās automašīnas, šķūnis, elektrolīnijas balsts stabs, saimniecības ēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!