Foto: LETA

Nedēļas nogalē no ūdenstilpēm Madonas un Aizkraukles novados izcelti divi bojāgājušie, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien Madonas novadā no Rāceņu ezera tika izcelts un Valsts policijas darbiniekiem nodots bojāgājis cilvēks, bet svētdien bojāgājis cilvēks tika izcelts no Daugavas Aizkraukles novadā.

Svētdien pulksten 13.25 tika saņemts izsaukums uz Cēsu novadu, kur lidlaukā bija avarējusi privāta lidmašīna. Viens cilvēks bija izkļuvis no lidmašīnas, otrs – tika izcelts un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Darbu notikuma vietā turpināja Valsts policija (VP).

Sestdien Daugavpilī izcēlās divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki. Pulksten 12.24 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumta konstrukcija 80 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 15.52 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 22.48 tika saņemts izsaukums, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas ārsiena un bēniņi 170 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 01.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat sestdien pulksten 17.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Dreiliņiem, kur divstāvu sabiedriskās ēkas pirmā stāva telpā konteinerā dega atkritumi viena kvadrātmetra platībā.

Pirms VUGD ierašanās liesmas bija apdzēstas no ēkas bija evakuēti 820 cilvēki.

Svētdien ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Ludzā, kur cilvēks atradās laivā Mazajā Ludzas ezerā un saviem spēkiem nespēja tikt krastā.

Ugunsdzēsēji nogādāja cilvēku krastā un nodeva VP darbiniekiem.

Savukārt piektdien VUGD saņēma 22 izsaukumus, kur bija nepieciešams no ceļu braucamās daļas novākt pārkritušus un aizlūzušus kokus.

Nedēļas nogalē VUGD kopumā saņēma 190 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 110 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!