Foto: DELFI

Pēdējā diennaktī uz Latvijas-Baltkrievijas robežas novērsts 31 mēģinājums iekļūt Latvijas teritorijā. Tāpat uz robežas tiks sākta pagaidu dzeloņstiepļu žoga būvniecība, kas nosegs "kritiskākās vietas", Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Viņa norādīja, ka tas ir krietni mazāk nekā pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas robežas teritorijā. Precīzas informācijas, cik cilvēku vēl plāno šķērsot robežu, nav, tomēr ir jāievēro ārkārtējā situācija un jābūt diezgan modriem, sacīja ministre.

Viņa norādīja, ka uz Baltkrieviju nokļūšanu nodrošina dažādas tranzītvalstis, piemēram, ir lidojumi caur Stambulu vai citām Āzijas reģiona valstīm.

Tāpat viņa akcentēja, ka cilvēkresursu robežas aizsargāšanā Latvijai pietiek un "tiekam galā saviem spēkiem", situācija esot "nosacīti mierīga".

Kopš 10. augusta kopumā ir novērsti 845 valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas mēģinājumi.

Golubeva uzsvēra, ka uz robežas 37 kilometru garumā tiks sākta pagaidu dzeloņstiepļu žoga būvniecība, kas nosegs "kritiskākās vietas".

Precīzas pagaidu žoga izmaksas viņa nosaukt nevarēja, bet atklāja, ka tie būs daži miljoni, kas ir mazāk nekā plānotās pastāvīgā žoga izmaksas.

Reaģējot uz pašreizējo situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas un plānoto robežas izbūvi, Golubeva piektdien apmeklēs Latvijas-Baltkrievijas robežu, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijā.

Vizītē ministri pavadīs Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks ģenerālis Ivars Ruskulis un Nodrošinājuma valsts aģentūras direktore Ramona Innusa.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11. augusta līdz 10. novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!