Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 6. septembrī, vizītē Latvijā ieradīsies NATO Jūras spēku pavēlniecības komandieris viceadmirālis Kīts Blaunts, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Viceadmirālis Blaunts tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu, lai pārrunātu aktuālos starptautiskās un reģionālās drošības jautājumus.

Vizītes laikā Latvijā NATO Jūras spēku pavēlniecības komandieris arī tiksies ar NBS Jūras spēku komandieri jūras kapteini Kasparu Zelču, lai apspriestu Jūras spēku attīstību un sadarbību NATO ietvaros.

NBS Jūras spēki regulāri piedalās NATO pastāvīgajā Jūras spēku grupā, starptautiskās militārās mācībās, kā arī organizē šādas mācības Latvijā, tādejādi nodrošinot alianses kopīgo uzdevumu izpildi.

Nortvudā, Lielbritānijā izvietotā NATO Jūras spēku pavēlniecība ir visu alianses jūras spēku centrālā pavēlniecība, un tā ir tieši pakļauta Sabiedroto spēku operāciju pavēlniecībai, kas atrodas Monsā, Beļģijā, informē Aizsardzības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!