Foto: Shutterstock

Covid-19 delta variants, kas iepriekš bija zināms kā Indijas Covid-19 paveids, ir sasniedzis 100% no sekvenētajiem jaunatklātajiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem Latvijā, otrdien, 7. septembrī, valdības sēdē sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš norādīja, ka "delta gājiens beidzies ar uzvaru", jo šobrīd saskarsme ir tikai ar delta variantu. Iepriekš Latvijā dominējošais bija alfa variants jeb Lielbritānijas Covid-19 paveids, bet nu delta variants ir pilnībā dominējošais, liecina Pavļuta prezentētie dati valdības sēdē.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī veikti 45 396 Covid-19 testi, reģistrēti 311 jauni inficēšanās gadījumi un saņemti ziņojumi par četriem mirušajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Mirušie bija šādās vecuma grupās: divi cilvēki 60-69 gadu vecumā, divi 70-79 gadu vecumā.

No inficētajiem 242 ir nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, bet vakcinēti – 69, norāda SPKC.

Tāpat ziņots, ka aizvadītās nedēļas laikā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 72,6%, kā arī turpinās stacionēto pacientu pieaugums - pagājušajā nedēļā par 58%, stacionārā ārstējas vidēji 161 (iepriekš 111) pacients katru dienu, portālu "Delfi" informēja SPKC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!