Foto: Reuters/Scanpix

No otrdienas, 7. septembra, patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" izsludināta karantīna, portāls "Delfi" noskaidroja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP). Savukārt "TV3 ziņas" vēsta, ka, reaģējot uz šo lēmumu patvēruma centrā izcēlies dumpis.

Karantīna ieviesta, jo tikai apmēram 50% no centrā izmitinātajiem ir vakcinējušies pret Covid-19, kā arī nesen centrā bijis Covid-19 perēklis, skaidroja PMLP.

Pārvaldes pārstāve Madara Puķe norādīja, ka centra klienti ar lēmumu par karantīnas izsludināšanu nav apmierināti un verbāli pauduši savus iebildumus centra vadībai, taču nekādi konflikti neesot notikuši.

Savukārt "TV3" publicētajos videomateriālos redzams, ka pie centra žoga sastājušies vairāki desmiti ieceļotāju, kas pieprasa tikt izlaisti, jo viņi vēlas nokļūt citās Eiropas valstīs. Medijs arī vēsta, ka ieceļotāji ir gatavi pieteikt bada streiku un pāri žogam pārmetuši vairākas kastes ar pārtiku.

Vēlākā telefonsarunā Puķe atzina, ka patvēruma meklētāju vidū ir manāma liela neapmierinātība, tāpēc "Muceniekos" piesaistītas papildus policijas ekipāžas, kas kopā ar centra vadību veic pārrunas ar protestētājiem.

Viņa arī skaidroja, ka jau kopš augusta sākuma pie centra atrodas Valsts policijas (VP) ekipāža, kas preventīvi nodrošina kārtību.

Arī VP portālam "Delfi" apliecināja, ka VP uz vietas Muceniekos atrodas, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī, lai neviens cilvēks neciestu un netiktu bojāts īpašums

Jau vēstīts, ka pirmdien, 6. septembrī, Valsts robežsargi novērsuši 24 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu, portālu "Delfi" informēja robežsardzē.

Valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11. augusta līdz 10. novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!