Foto: Publicitātes foto

Kopš 6. oktobra, kad tika uzsākti pagaidu žoga būvdarbi uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, ir uzstādīta trešdaļa jeb 12 kilometri dzeloņstiepļu žoga, portālu "Delfi" informēja Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA).

NVA informē, ka uzstādītais apjoms ir ļoti labs progress procesā, kuru ietekmē dažādi faktori. Plānots, ka visa pagaidu žoga izbūve tiks pabeigta novembra beigās. Šobrīd uz robežjoslu ir piegādāta aptuveni puse no nepieciešamā dzeloņstiepļu apjoma, tādējādi darbi pie pagaidu žoga izbūves var turpināties kā plānots. Šobrīd gan NVA darbinieki, gan būvnieki strādā pie tā, lai darbus uz Latvijas robežas ātrāk pabeigtu.

Jau ziņots, ka steidzamā kārtā tiks izbūvēts pagaidu žogs, vietās, kuras Valsts robežsardze noteikusi kā prioritāras.

Rīkojot otro cenu aptauju, NVA izdevās pilnībā izpildīt Valsts robežsardzes pasūtījumu – nodrošinot gan "BTO22" tipa dzeloņstiepli, gan "CBT60" tipa dzeloņstiepli. "CBT60" tipa dzeloņstieple ir tehniski sarežģītāka, ar garākiem žiletes asmeņiem un attiecīgi tā ir robežas pārkāpējam bīstamāka.

Līgums par pagaidu žoga izbūvi noslēgts ar SIA "Aimasa", vienlaikus nodrošinot robežas joslas sagatavošanu – apauguma (krūmu, latvāņu, pāraugušas zāles) noņemšanu un stabiņu montāžu. Līguma summa – 2 035 394 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Papildu līgums par dzeloņstieples "BTO22" tipa piegādi 37 kilometru garumā ar SIA "Aimasa" noslēgts par 275 650 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, savukārt par 49 kilometru "CBT60" tipa dzeloņstieples piegādi, SIA "Aimasa" saņems 484 500 eiro bez pievienotā vērtības nodokļa. Atlikušos 25 kilometrus CTB60 tipa dzeloņstieples par 239 217 eiro, bez pievienotā vērtības nodokļa, piegādās uzņēmums "DN Sistēmas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!