Foto: Shutterstock

Ministru kabinets trešdien ārkārtas sēdē vienojās pagarināt skolēnu brīvlaiku līdz oktobra beigām, kā arī mājsedes laikā organizēt studijas attālināti.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un ar tās stabilizēšanu saistītos ierobežojumus jeb mājsēdi no 21. oktobra līdz 15. novembrim, valdība vienojās pagarināt skolēnu brīvlaiku līdz 29. oktobrim.

Tāpat nolemts, ka 1. novembrī klātienē mācības atsāks gan 1.-3. klašu skolēni, bet 4.-12. klašu skolēni - 15. novembrī.

Līdz 15. novembrim atceltas visas interešu izglītības nodarbības un ārpusklases pasākumi.

Bērnudārzos tiks saglabātas tikai tā sauktās dežūrgrupas tiem bērniem, kuru vecāki strādā klātienē kādā kritiski nepieciešamajā darbavietā. Profesionālajā un augstākajā izglītībā mācību process notiks attālināti.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai un slimnīcu atslogošanai Latvijā no ceturtdienas, 21. oktobra, līdz 15. novembrim ieviesīs stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus jeb mājsēdi.

Mājsēdes laikā no pulksten 20 līdz pulksten 5 tiks ieviesta komandantstunda, skolēnu brīvlaiks tiks pagarināts līdz oktobra beigām, šajā laikā nevarēs sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, kā arī klātienē nevarēs saņemt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!