Foto: LETA
Mūžībā aizgājušā Arņa Cimdara ģimene noliedz piektdien medijos izskanējušo informāciju, ka bijušais CVK vadītājs esot mediķiem uzrādījis viltotu Covid-19 sertifikātu.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz TV3 Ziņu sižetu jau piektdien vēstīja, ka "mediķi gatavojas vērsties pie likumsargiem par kāda it kā pret Covid-19 vakcinēta pacienta nāvi." Medija rīcībā esošā neoficiālā informācija liecināja, ka tas varētu būt bijis Cimdars.

Taču nelaiķa ģimene šo informāciju noliedz un vaino TV3 Ziņas par neētisku sava darba veikšanu.

"Pirmkārt, ar šo informējam, ka Arņa Cimdara rīcībā nebija viltots Covid-19 vakcinācijas sertifikāts. Gan pirms saslimšanas ar Covid-19, gan slimības gaitā Arnis Cimdars skaidri un atkārtoti paziņoja saviem ģimenes locekļiem un ārstējošajam personālam, ka viņš nav potējies pret Covid-19," norādīts ģimenes izplatītajā paziņojumā medijiem, kurā norādīts, ka nelaiķis pirms nāves arī ir paudis pārliecību, ka slimību sekmīgi pārvarēs un iegūs imunitāti.

"Ņemot vērā, ka Arnim Cimdaram nebija nekāds loģisks iemesls vai ieguvums, lai iegūtu viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, maldinot ģimenes locekļus un medicīnas darbiniekus, kā arī kopējais konteksts liecina par viņa stingru turēšanos pie iepriekš pieņemtā iegūt imunitāti dabīgā ceļā, mēs stingri iestājamies par faktu, ka Arņa Cimdara rīcībā nebija viltots Covid-19 vakcinācijas sertifikāts un viņš nebija tā uzrādītājs. Papildus tam, e-veselības sistēmā nepastāv ieraksts par Arņa Cimdara vakcināciju pret Covid-19," norāda ģimene.

Tāpat arī paziņojumā noraidīts apgalvojums, ka vēl kāds no Cimdaram tuviem cilvēkiem šobrīd "cīnās par savu dzīvību" slimnīcā.

Ģimene arī ir pieprasījusi, lai TV3 atsauktu publicēto ziņu, draudot ar vēršanos policijā, ja medijs to nedarīs.

"Delfi" jau ziņoja, ka šonedēļ 59 gadu vecumā miris bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars. Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās informācijas viņš miris pēc inficēšanās ar Covid-19.

Cimdars šovasar bija starp partijas "Latvija pirmajā vietā" dibinātājiem un partijas ģenerālsekretārs. Viņa pārstāvētā partija iestājās pret obligāto vakcināciju, norāda LTV.

Cimdars dzimis 1962. gada 8. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!