Foto: Kadrs no video
Mūziķe Māra Upmane-Holšteine un režisors Dzintars Dreibergs tieši pirms gada pievienojās "Kokneses fonda" padomei, kas gādā par Likteņdārza uzturēšanu un veidošanu. Viņu veltījums šī gada 18. novembrī – īsfilmā "Latvija ir rupjmaize" atspoguļo sajūtas un pārdomas par Latviju.

Saruna filmēta Likteņdārzā – latviešu spēka un iedvesmas vietā, portālu "Delfi" informēja Likteņdārza pārstāvji.

"Latviešu tauta vienā gadsimtā ir divreiz atguvusi savu valsti. Mēs esam izturējuši karus, Sibīriju, trimdu, okupāciju. Mēs izturēsim arī pandēmiju. Svarīgākais ir neļaut plaisām, kas šajā grūtajā pārbaudījumā rodas, mūs sašķelt. Sargāsim mūsu lielāko vērtību, tautas vienotību, kas ir Latvijas valsts pamatu pamats," sacījusi Eiropas Parlamenta deputāte, "Kokneses fonda" padomes priekšsēdētāja Sandra Kalniete.

Ik gadu pirms Latvijas proklamēšanas gadadienas Likteņdārza Draugu alejā tiek ieklāti gada laikā no jauna iegādātie personalizētie bruģakmeņi, kuru kopskaits pašlaik ir 30 403 – ikviens no tiem ir ziedojums, kas veltīts kādam cilvēkam. Šoruden Draugu aleja papildināta ar gandrīz 700 jauniem bruģiem – līdzās vairākām ģimenēm, kas vēlējušās ierakstīt savus vārdus Likteņdārzā, Draugu alejā tagad atrodami arī dzejnieka Imanta Ziedoņa, aktrises Ausmas Ziedones-Kantānes, Latvijas Tautas frontes pirmā priekšsēdētāja Daiņa Īvāna bruģakmeņi.

Savukārt 2022. gada vasarā Likteņdārzā apmeklētājiem tiks atvērts viens no centrālajiem objektiem – Saieta nams, kura autors arhitekts Andris Kronbergs un SIA "Arhis Arhitekti". Šī ēka tuvā nākotnē tiks veidota par vietu Latvijai svarīgiem notikumiem kā reģionālā, tā nacionālā mērogā, tur rīkojot piemiņas, izglītības un kultūras pasākumus plašām auditorijām. Ēkas būvniecībā ieguldīti ievērojami ziedojumi kā no privātpersonām, tā uzņēmumiem un nevalstiskajām organizācijām, par prioritāri atbalstāmu objektu Likteņdārza Saieta namu atzinusi Amerikas Latviešu apvienība.

Saieta nama būvniecība Likteņdārzā tika uzsākta 2016. gada nogalē, kad ēkas pamatos ievietoja simbolisku kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, bet ēkas būvdarbu pabeigšana iespējama, pateicoties valsts budžeta līdzfinansējumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!