Foto: LETA

Valsts sociālo pabalstu likumā ir trūkumi, kas rada nevienlīdzīgu attieksmi starp personām, kam Latvijā piešķirts bēgļa statuss, un tām, kam Latvijā piešķirts alternatīvais statuss, šādu nostāju atzinumā paudis tiesībsargs Juris Jansons.

Kā uzsver Tiesībsarga birojs, Jansons aprīlī bija vērsies pie Saeimas ar aicinājumu izvērtēt viņa priekšlikumus grozīt likumu. Pašlaik likumā noteikts, ka personām, kuras nav Latvijā saņēmušas termiņuzturēšanās atļauju, nav tiesību saņemt valsts sociālos pabalstus, kas var raisīt diskusijas par nevienlīdzību sabiedrībā.

Tiesībsargs aicina likumu papildināt, nosakot, ka pabalstus ir tiesīgas saņemt arī personas, kuras uzturas Latvijā un kurām piešķirts alternatīvais statuss, kā arī šo personu ģimenes locekļiem, kuri uzturas Latvijā.

Saeima bija aicināta izvērtēt tiesībsarga konstatētos trūkumus un izvirzīto priekšlikumu līdz šī gada 1.septembrim. Līdz šim nekādu informāciju no parlamenta tiesībsargs neesot saņēmis, tāpēc viņš lūdzis Saeimu informēt par jautājuma virzību līdz šodienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!