Foto: F64

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, trešdien, 1. decembrī, braucis ar vilcienu maršrutā Aizkraukle – Rīga (AS Pasažieru vilciens reisa nr. 6211), pulksten 8.02 no pieturas "Dole" līdz Rīgas Pasažieru stacijai. Pasažieris sēdējis vilciena pirmajā vagonā, portālam "Delfi" pavēstīja SPKC pārstāve Edīte Tettere.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā vilciena maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid - 19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādināja, ka šādos gadījumos ātrāk iespējams uzzināt, ka būts kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Tāpat centrs norāda, ka gadījumā, ja parādījušies Covid-19 simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), iepriekš piesakoties, Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma sev tuvākajā analīžu nodošanas vietā. Sīkāka informācija par to meklējama šeit.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī veikti 10 728 Covid-19 testi, reģistrēti 727 jauni saslimšanas gadījumi, bet 13 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija. Līdz šim pavisam Latvijā miruši 4261 Covid-19 sasirgušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!