Foto: LETA
Šonedēļ Rīgas pasažieru dzelzceļa stacijas tuneļa iegruvumā cietusī strādājusi kafejnīcā "Sala". Kā portālam "rus.delfi.lv" stāsta pati cietusī, viņai paveicies, tomēr tuvākā laikā viņu sagaida ilgstošs atveseļošanās process.

"Atceros, ka stāvēju konditorejā, griezu sausiņus. Pēkšņi bija kaut kāds troksnis, un no augšas uz mani viss sāka gāzties virsū. Man paveicās, jo bija daudz apģērba – džemperis, tad vēl virsū biezāka veste. Mums telpās ir vēsi, tāpēc nākas ģērbties silti. Veste mīkstināja triecienu, citādi būtu vēl smagāk," sacīja Olga (cietušās vārds mainīts). "Atceros, ka stāvēju apstulbusi, redzēju, kā pa tuneli iet cilvēki, bet nevarēju pakustēties. Apstulbu, nevarēju izkustēties."

Cietušo no iebrukušās vietas uz rokām iznesis kāds vīrietis, kuram Olga no sirds pateicas. "Gribētu pateikties šim garāmgājējam. Es biju tādā šokā, ka nepaspēju uz vietas pateikties."

Olga atklāj, ka kafejnīcai atļauts strādāt vēl līdz 12. decembrim, bet sākts jau kravāt dažādas mantas, lai atstātu tirdzniecības telpas šajā datumā.

Uzreiz pēc notikušā Olga, būdama šoka stāvoklī, atteikusies no medicīniskās palīdzības, jo pašsajūta bijusi normāla. Tomēr incidenta dienas , 2. decembra, vakarā Olgai veselība pasliktinājusies. "Tajās pašās drēbēs, ar ko biju darbā, aizgāju arī gulēt. Mati netīri ar putekļiem un sīkiem gružiem. Bet nebija spēka. Tad sāka griezties galva. Vērsos pēc palīdzības, bet ģimenes ārstam pieraksts bija tikai uz 6. decembri," atceras Olga.

Situācijai neuzlabojoties, radinieki Olgu nogādājuši "Gaiļezera" slimnīcā. Olgai veikta datortomogrāfija, konstatēta galvas trauma un kakla muskuļu sastiepums. Ārsts ieteicis turpmāku rūpīgu veselības uzraudzību un, visticamāk, sekos ilgstošs atveseļošanās process.

Ziņots, ka Rīgas dzelzceļa pasažieru stacijā ceturtdien, 2. decembrī, vienā no tuneļiem kādai kafejnīcai iegruvuši griesti un no ēkas evakuēti aptuveni 100 cilvēki. Izsaukums saņemts pulksten 14.22. Incidents noticis stacijas ēku kompleksa B tunelī.

Pēc VUGD rīcībā esošās informācijas viens cilvēks pēc incidenta vērsies pie mediķiem.

Stacijas ēkas apsaimniekotāja – SIA "Linstow" – pārstāvji aģentūrai apliecināja, ka ceturtdien stacijas B tunelī ir iegruvuši griesti un tas noticis virs kafejnīcas "Sala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!