Foto: F64

Otrdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies vasarnīcā. Ugunsnelaimē cieta viens cilvēks, kurš nodots glābējiem, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva ēkā ir spēcīgs piedūmojums. Glābēji no piedūmotajām telpām izglāba cilvēku, kas bija cietis un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 14.08 ugunsgrēks, kur vasarnīcā dega siena un bēniņi, tika likvidēts.

Naktī uz trešdienu tika saņemts izsaukums uz Krišjāņa Barona ielu Rīgā, kur septiņstāvu biroja ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas septītā stāva kabinetā deg adventes vainags. Pulksten 4.50 ugunsgrēks likvidēts.

Ap pulksten 20 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur skurstenī deg sodrēji. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka četrstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā deg sodrēji un apdare. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Tāpat glābēji steidzās uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies angāra tipa ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāva angāra tipa ēkā deg ventilācijas sistēmas iekārta un putekļi.

Ap pulksten 16 ugunsdzēsēji steidzās uz Pilsētas bulvāri Alūksnē, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pie krāsns deg malka, sadzīves mantas, starpsiena pie dūmvada un griestu pārsegums. No ēkas evakuējās viens cilvēks, kuru par ugunsgrēka izcelšanos bija brīdinājis dūmu detektors. Neilgi pirms pusnakts glābēji vēlreiz devās uz šo ēku – dega ēkas mansards un jumts. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka telpas bija piekrautas ar sadzīves mantām un zemā gaisa temperatūra. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 6 no rīta. Notikušā apstākļus skaidros Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, garāža, četras vieglās automašīnas, sodrēji četru ēku dūmvados, starpsiena, starpstāvu pārsegums, dzīvojamās mājas jumts, grīda, pirts un dārza māja.

Kopumā pagājušajā diennaktī, VUGD saņēma 71 izsaukumu – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!