Foto: DELFI

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdes deputāti ceturtdien, 9. decembrī, atbalstīja četru Rīgas domes kapitālsabiedrību reorganizāciju.

Kā komitejas sēdē pauda SIA "PricewaterhouseCoopers" pārstāvji, reorganizācijas process nebūs vienkāršs, piemēram, kapitālsabiedrību lietotās IT sistēmas savā starpā nepārklājas, kas nozīmē, ka viss integrācijas darbs ir papildus slodze papildus esošajiem pienākumiem.

Savukārt jaunā uzņēmuma padome varētu tikt nokomplektēta nākamā gada aprīlī, tā arī uzsāks darbu pie valdes locekļu atlases konkursa, izskanēja komitejas sēdē.

Sēdē lēmumu visvairāk kritizēja opozīcijas pārstāvji, norādot uz lēmuma pēkšņo parādīšanos un vairākām neskaidrībām, ko izpilddirektors solīja risināt pēc reorganizācijas plāna izstrādes. To gan ir iespējams realizēt vien pēc pozitīva Rīgas domes lēmuma.

Jau ziņots, ka reorganizācijas rezultātā plānots apvienot pašvaldības pārvaldībā esošās kapitālsabiedrības – SIA "Rīgas serviss", SIA "Rīgas Centrāltirgus", SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" pievienot SIA "Rīgas nami".

Kā preses konferencē skaidroja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), ideja par Rīgas īpašumu apsaimniekošanas apvienošanu nav jauna un ar to klajā nāca pagaidu administrācija, taču nu tā ir rezultējusies konkrētos risinājumos.

Plānots, ka reorganizācija veicinās pašvaldības nekustamo īpašumu pārvaldības centralizāciju un kapitālsabiedrību darbības efektivitātes paaugstināšanos, novērsīs funkciju dublēšanos un uzlabos uzņēmumu bilanci, lai nākotnē vairotu investēšanas un attīstības iespējas.

Plānots, ka dome lēmumu pieņems decembra beigās. Pēc tam arī varēs sākt strādāt pie kapitālsabiedrību reorganizācijas, pauda Rīgas izpilddirektors Jānis Lange.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!