Foto: LETA
Vilku medību sezonā Latvijā līdz šim jau ir nomedīti 220 pelēči, liecina Valsts meža dienesta (VMD) šonedēļ publiskotie dati.

Nomedīto vilku karte

Dienests aizvadītajā medību sezonā novērtējis vilku populācijas izplatību Latvijā, izvērtējis nomedīto un bojā gājušo vilku dzimuma un vecuma struktūru, analizējis populācijas pārmaiņu tendences pēdējos gados, noteicis dzīvnieku skaitu, kā arī apkopojis pieejamo informāciju par vilku postījumiem mājlopiem.

Tiek uzsvērts, ka vilku populācijas stāvoklis Latvijā ir labvēlīgs un stabils. Vilku populācija ilgstoši nodrošina savu eksistenci kā raksturīgā biotopa dzīvotspējīga sastāvdaļa, tās dabiskais izplatības areāls un dzīvotnes saglabājas un nav konstatējamas vilku populācijas stāvokļa pasliktināšanās pazīmes.

Pēc VMD aplēsēm Latvijā dzīvo apmēram 1300 vilku.

2021./2022. gada medību sezonā medniekiem ļauts nomedīt 280 dzīvnieku. Šāds apjoms tiek noteikts jau pēdējās četras medību sezonas.

Vilkus Latvijā drīkst medīt no 15. jūlija līdz VMD noteiktā nomedīšanas apjoma sasniegšanai, bet ne ilgāk kā līdz nākamā gada 31.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!