Foto: Pexels

Pirmdien, degot mājām Ogrē un Rīgā, ugunsgrēkos bojā gājuši divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ap pulksten 18 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Krapes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja. Notikuma vietā zem gruvešiem tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Pusdivos naktī ugunsgrēks likvidēts. Iespējamais ugunsgrēka iemesls saistīts ar apkures iekārtas bojājumu. Dūmu detektors mājoklī netika konstatēts.

Jau ziņots, ka pirmdien pulksten 12.24 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Katrīnas dambī Rīgā, kur piecstāvu ēkā dega dzīvoklis. No ēkas ar glābšanas masku un autopacēlāja palīdzību tika izglābti seši cilvēki. Glābēji no degošā dzīvokļa iznesa vienu cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Pulksten 14.45 ugunsgrēks likvidēts. Iespējamais ugunsgrēka iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – smēķēšanu telpās. Dūmu detektors mājoklī netika konstatēts.

Otrdienas rītā tika saņemts izsaukums uz Beverīnas ielu Valkā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Pulksten 08.17 ugunsgrēks lokalizēts un dzēšana turpinās. Mājoklī bija uzstādīts dūmu detektors.

Aizvadītās diennakts traģiskās ugunsnelaimes ir prasījušas divu cilvēku dzīvības, līdz ar to šogad Latvijā ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši jau 96 cilvēki, informē VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pirmdienas rītā tāpat tika saņemts izsaukums uz Stacijas ielu Limbažos, kur dega vienstāva serviss. Pulksten 13.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas ielu Rīgā, kur uz sabiedriskās četrstāvu ēkas augšējā stāvā dega dators un mēbeles, un ēkā darbojās automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. No ēkas tika evakuēti 112 cilvēki. Ugunsdzēsēji, izmantojot pulvera ugunsdzēsības aparātu, nodzēsa ugunsgrēku, kā arī izvēdināja telpas un pulksten 10.07 pabeidza darbu notikuma vietā.

Aizvadītajā diennaktī, VUGD saņēma 50 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!