Foto: Publicitātes foto

Ikgadējam biedrības "Dzīvnieku brīvība" izaicinājumam "Neapēd zemeslodi", kas paredz, ka izaicinājuma dalībnieki vienu mēnesi apņemas samazināt dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņu un apgūt dabai draudzīgākus un veselīgākus ēšanas ieradumus, pieteikušies 5000 dalībnieku, portālam "Delfi" pavēstīja biedrība vadītāja Katrīna Krīgere.

Pērn šajā akcijā piedalījušies 10 000 dalībnieku, piebilda Krīgere.

Kā preses paziņojumā medijiem paskaidroja Krīgere, visi izaicinājuma dalībnieki no 1. līdz 31. janvārim savos e-pastos saņems augu ēdienu receptes, informāciju par pārtikas izvēļu ietekmi uz vidi un praktiskus padomus dabai draudzīgāka uztura ieviešanai ikdienā.

Izaicinājumam var pieteikties šeit.

2022. gada izaicinājuma "Neapēd zemeslodi" vēstnese ir TV personība Kristīne Garklāva, reperis Reiks un skrituļslidotājs Nils Jansons.

"Neapēd zemeslodi" ir bezmaksas sociāls projekts, ko ik gadu janvārī organizē vides un dzīvnieku aizsardzības organizācija "Dzīvnieku brīvība".

Jau vēstīts, ka ANO savā 2019. gada ziņojumā uzsvēra ilgtspējīga uztura lomu klimata pārmaiņu mazināšanā. ANO norādīja, ka pāreja uz augu valsts produktos balstītu uzturu ir viens no nozīmīgākajiem veidiem, kā samazināt siltumnīcas efekta gāzu emisijas no pārtikas sistēmām un uzlabot sabiedrības veselību. Augu valsts produktu ražošana rada daudz mazāk siltumnīcas efekta gāzu, patērē mazāk zemes un saldūdens resursu nekā dzīvnieku produktu ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!