Foto: Valsts kanceleja, Gatis Rozenfelds

Vislielākais procentuāli aizņemto Covid-19 gultu skaits no šobrīd pārprofilētajām ir Vidzemes, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes un Jelgavas pilsētas slimnīcā, liecina otrdienas, 18. janvāra, valdības sēdei iesniegtā Veselības ministrijas (VM) prezentācija.

Vidzemes slimnīcā ir aizņemti 87% gultu, Stradiņa slimnīcā – 86%, bet Jelgavā – 82%.

Citās slimnīcās šis procents nepārsniedz 70. Savukārt visvairāk aizņemto intensīvās terapijas gultu no šobrīd pārprofilētajām ir Stradiņa slimnīcā – 93%.

Kā ziņo VM, ir novērojams palielinājums kopējais Covid-19 pacientu gultu noslodzei. Uz 17. janvāri aizņemti bija 60% Covid-19 pacientiem paredzēto gultu, savukārt periodā no 10. līdz 16. janvārim aizņemti bija 57% gultu, liecina apkopotie dati.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka nedēļas laikā par 8% palielināts Covid-19 gultu skaits – no 874 uz 1030.

Otrdien valdības sēdē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) sacīja, ka Covid-19 delta paveids arvien Latvijā izplatās un "slimnīcās ir deltas pacienti". Precīzu datu, cik šobrīd ir atklāti omikrona paveida gadījumi, viņš nevarēja minēt, jo sekvenēšanas datus laboratorijas vēl apkopo. Pavļuts norādīja, ka delta paveids vēl arvien sabiedrībā ir izplatīts.

Pēdējā mēneša laikā arī procentuāli pieaudzis Covid-19 pacientu skaits no 8% līdz 9% no kopējā aizņemto gultu skaita. Tāpat novērojams arī terapeitisko gultu noslodzes pieaugums Rīgas, Vidzemes Zemgales un Kurzemes plānošanas reģionā – noslogojums pārsniedz 80%.

Ziņots, ka pirmdien stacionāros ārstējās 658 Covid-19 pacienti, no kuriem 576 ar vidēji smagu slimības gaitu; 82 – ar smagu slimības gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!