Foto: Latvijas Valsts ceļi/Renārs Koris

Trešdienas rītā apledojums valsts centrālajā daļā, Kurzemē un vietām Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 88 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir: Tallinas šosejas (A1) posmā Tūjas krustojums – Ainaži; Siguldas šosejas (A2) posmā Vangaži – Līgatne; Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi – Braslas tilts; Rīgas apvedceļa (A5) posmā Salaspils – Babīte; Daugavpils šosejaa (A6) posmā no Saulkalnes līdz Skrīveriem un posmā Pļaviņas – Daugavpils; Liepājas šosejaa (A9) posmā Rīga – Skrunda; Ventspils šosejaa (A10) posmā Rīga – Strazde un Usma – Ventspils; Jēkabpils – Terehova šosejaa (A12) posmā no Jēkabpils līdz Rēzeknei; Grebņeva – Medumi šosejaa (A13) posmā Grebņeva – Špoģi; Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas, Dobeles, Ogres, Rēzeknes, Saldus, Tukuma un Ventspils apkaimēs.

Ziemas sezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.


Tāpat jau ziņots, ka trešdienas rītā redzamību apgrūtina arī migla, kas vietām nepārsniedz 200 metrus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!