Foto: Valsts kanceleja
Valdība otrdien, 8. februārī, nolēma, ka turpmāk netiks piemērota mājas karantīna tiem pamatskolēniem un vidusskolēniem, kuri kļuvuši par Covid-19 slimnieka kontaktpersonām. Vairāk par šo un citiem lēmumiem bija iespējams uzzināt preses konferencē pēc valdības sēdes, kam bija iespējams sekot video tiešraidē portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Lai piedalītos klātienes izglītības procesā pamata un vidējās izglītības pakāpē, tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās, izglītojamais, kurš noteikts kā Covid-19 kontaktpersona, turpmāk varēs neievērot mājas karantīnas nosacījumus, ja tiek veikta izglītojamo rutīnas skrīninga testēšana atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra algoritmam.

Proti, vairs nebūs desmit dienas jāievēro mājas karantīna, atgriežoties izglītības iestādē bez negatīva testa, kā arī netiks piemērots regulējums par testēšanos septiņu dienu periodā katru dienu pirms klātienes mācību dienas sākšanas.

Šī kārtība stāsies spēkā pirmdien, 14. februārī. Kā norādīja ministre, tā attieksies arī uz interešu izglītības un profesionālās ievirzes mācību programmu audzēkņiem.

Tāpat izglītības un zinātnes ministre preses konferencē informēja par attālināto mācību organizēšanu. Proti, skolās drīkstēs organizēt attālinātās mācības kā daļu no klātienes izglītības procesa arī "miera laikos" jeb laikā, kad attālināto mācību ieviešanu nenoteiks Covid-19 izplatība. Kā informēja Muižniece, attālinātās mācības kā daļu no klātienes mācību procesa nedrīkstēs organizēt pirmsskolu audzēkņiem, 1. un 2. klašu skolēniem, kā arī tiem bērniem, kuri mācīsies speciālās izglītības programmās vai sociālās korekcijas programmās.

Tāpat valdība lēma pagarināt atstādināšanas termiņu nodarbinātajiem, kuriem nav Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

Aizvadītajā diennaktī veikti 25 110 Covid-19 testi, konstatēti 11 144 jauni saslimšanas gadījumi un saņemti ziņojumi par deviņiem mirušajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!