Foto: LETA

Tuvākajās dienās atkušņa ietekmē Gaujā pie Carnikavas paaugstināsies ūdens līmenis, iespējama palieņu un zemāko vietu applūšana. Tāpat arī Užavā pie Tērandes paaugstināsies ūdens līmenis. Applūdīs plašākas teritorijas, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Saistībā ar gaidāmo ūdens līmeņa palielināšanos Latvijas centrālajos rajonos izsludināts dzeltenais brīdinājums, kas ir spēkā no līdz sestdienas, 12. februāra pulksten 15.

Savukārt vietām Kurzemē saistībā ar ūdens līmeņa palielināšanos Užavā pie Tērandes izsludināts oranžais brīdinājums. Tas ir spēkā līdz trešdienas pulksten 20.

Aktuālajai informācijai par brīdinājumiem var sekot līdzi šeit.

VUDG brīdina, ka, pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Tāpat arī atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana.

Vairāk ieteikumu rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā var meklēt šeit.

Jau vēstīts, ka trešdien gaidāms mākoņains laiks, brīžiem debesis skaidrosies. Vakarā Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies jauna nokrišņu zona, daudzviet rietumu un centrālajos rajonos gaidāmi nokrišņi – lietus un slapjš sniegs


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!