Foto: F64
Latvijas vēstniecība Kijevā tiek evakuēta, lai izveidotu konsulārās palīdzības punktu Ļvivā, portāls "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Tas darīts, jo ceturtdienas rītā Krievija ir sākusi neizprovocētu plaša mēroga militāro agresiju pret Ukrainu, kas seko pirmdien izziņotajam Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumam atzīt Ukrainai piederošo Luhanskas un Donbasa teritoriju neatkarību, un ievedot tajās karaspēku, skaidro ministrija.

Latvijas vēstniecība Kijevā tiek evakuēta, lai izveidotu konsulārās palīdzības punktu Ļvivā.

Ārlietu ministrija atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos nekavējoties izceļot no Ukrainas pašu spēkiem pa sauszemes maršrutiem, kamēr tas vēl ir iespējams.

Ja nepieciešama palīdzība izceļošanai, ministrija aicina doties uz Ļvivu.


Ārkārtējā situācijā Ārlietu ministrija aicina zvanīt diennakts palīdzības tālrunim +371 26337711 (pieejams WhatsApp).

Latvijas augstākās amatpersonas stingri nosodījušas Krievijas agresiju, kā arī mudinājušas starptautisko sabiedrību to apturēt. Latvija kopā ar sabiedrotajiem rosina sākt NATO 4. panta konsultācijas, lai lemtu par alianses rīcību.

Demokrātiskās Rietumu valstis un starptautiskās institūcijas, ieskaitot ES un NATO, ir vienotas savā nostāja pret Krievijas agresiju un imperiālismu, kā arī par atbalsta sniegšanu Ukrainai.

Jau ziņots, ka Putins naktī uz ceturtdienu ap 4:50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!