Foto: LETA

Norādot, ka Latvijai uzbrukums nedraud, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) sociālajā medijā "Twitter" aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju stāties Zemessardzē.


Vairāki "Twitter" lietotāji pauduši atbalstu inciatīvai, ziņojot, ka iesnieguši pieteikumus Zemessardzē.

Kā norādīts Zemessardzes mājaslapā, tās mērķis ir iesaistīt Latvijas pilsoņus valsts teritorijas un sabiedrības aizsardzībā un piedalīties valsts aizsardzības uzdevumu plānošanā un izpildē atbilstoši tai noteiktajiem uzdevumiem.

Zemessardze pilda šādus uzdevumus: gatavo un apmāca Latvijas pilsoņus un pilsones dienestam Zemessardzē, pilda valsts aizsardzības uzdevumus, iznīcina sprādzienbīstamus priekšmetus un veic spridzināšanas darbus, piedalās avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos un citos pasākumos, atbalsta institūcijas sabiedriskās kārtības garantēšanā un veic citus uzdevumus.

Jau vēstīts, ka Ukraina jau ilgāk par diennakti cīnās pret Krievijas karaspēku, kas ceturtdien ap 5.00 rītā sāka pilna mēroga iebrukumu ar raķešu un artilērijas apšaudēm, aviācijas uzlidojumiem, sauszemes operāciju un desanta vienībām.

Latvijas amatpersonas norādījušas, ka valstij pašlaik nav tiešu militāru draudu. Tāpat ziņots, ka Latvijas kibertelpā ir palielinājušies kiberuzbrukumu draudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!