Foto: LETA
Latvijas pašvaldības un to iedzīvotāji trešdien, 2. martā, pulksten 18 ar dažādiem pasākumiem vienosies kopīgi paustā atbalstā Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju.

Pasākumi notiek, atsaucoties Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) aicinājumam paust solidaritāti un atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju un centienos nosargāt valsts neatkarību.

LPS kategoriski nosoda Krievijas agresīvo rīcību, kas rupji pārkāpj starptautisko tiesību normas, 24. februāra naktī ievedot karaspēku un uzsākot plaša mēroga karadarbību Ukrainā. Savienībā norāda, ka daudzas pašvaldības jau sazinājušās ar savām sadarbības pašvaldībām, lai noskaidrotu, kādu palīdzību tās var sniegt Ukrainai un tās iedzīvotājiem.

Rīgā atbalsta pasākums notiks Kalpaka bulvārī iepretim Krievijas vēstniecības ēkai.

Bauskā miermīlīgs atbalsta mītiņš plānots Rātslaukumā. Iedzīvotāji aicināti līdzi ņemt Ukrainas un Latvijas karogus un atribūtiku, kas nepauž naidu vai agresiju.

Cēsīs atbalsta pasākums notiks Vienības laukumā.

Gulbenē iedzīvotāji aicināti pulcēties pie pašvaldības administrācijas ēkās Ābeļu iela 2, Gulbenē, lai paustu solidaritāti Ukrainas tautai. Līdzi var ņemt sveces (vēlams, baltā krāsā), lai kopīgi sūtītu gaismu un cerības visas cilvēces nākotnei.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldība aicina pilsētas iedzīvotājus trešdien, 2. martā, pulksten 18 Hercoga Jēkaba laukumā piedalīties sabiedrību vienojošā akcijā, paužot atbalstu Jelgavas sadraudzības pilsētai Ivanofrankivskai un Ukrainas tautai tās cīņā par neatkarības saglabāšanu.

Jēkabpilī uz Dambja, Daugavas abos krastos un pie Krustpils kultūras centra.

Kuldīgā iedzīvotāji aicināti pulcēties Rātslaukumā un pie Skrundas kultūras nama.

Liepājā pasākums notiks pie Universitātes ēkas Lielajā ielā 14.

Līvānos pasākums notiks pie Līvānu novada Kultūras centra. Nākot uz pasākumu, iedzīvotāji aicināti līdzi ņemt svecītes, dedzot kopēju cerību liesmu par mieru Ukrainā un pasaulē. Pagastu iedzīvotājus, kas nevar ierasties uz kopējo pasākumu Līvānos, aicinām svecītes novietot pie krucifiksiem un baznīcām.

Madonā pasākums notiks Saieta laukumā.

Preiļos notiks akcija "Brīvība-dzīvība" Svētku laukumā. Iedzīvotāji aicināti ierasties ar Ukrainas karogiem vai citu atribūtiku, kas nepauž naidu vai agresiju.

Rēzeknē atbalsts tiks pausts Festivāla parkā. Pasākums sāksies ar visu Rēzeknes reliģisko konfesiju kopēju aizlūgumu par mieru pasaulē. Savukārt turpinājumā pilsētas un novada pašdarbības kolektīvi ar savām dziesmām sūtīs labas domas un spēku ukraiņu tautai. Iedzīvotājus aicinām ierasties ar Ukrainas karogiem vai citu mieru simbolizējošu atribūtiku.

Siguldā iedzīvotāji aicināti pulcēties Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, lai vienotos emocionālā ukraiņu karavīru dziesmā, ko izpildīs kopā ar grupu “Dzelzs vilks” un Siguldas amatiermākslas kolektīviem. Iedzīvotāji aicināti stacijas laukumā izlikt sveces “Слава Україні” kontūrā.

Talsos atbalsta mītiņš notiks Pilsētas laukumā, šī būs tikšanās, kur gūt mieru spēcinošos vārdos un uzkrāt gaismu muzikālos veltījumos.

Valkas novada pašvaldība aicina Valkas un Valgas iedzīvotājus uz Valgas-Valkas Dvīņu pilsētas centru piedalīties atbalsta mītiņā, tādējādi paužot atbalstu un solidaritāti Ukrainai, tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju un cīņā par valsts neatkarības saglabāšanu.

Valmieras novadā Latvijas un Igaunijas robežpunktā Unguriņos (Ķoņu pagastā) ikviens aicināts pievienoties atbalsta norisē Ukrainai. Klātesošos uzrunās Atmodas laika aktīvists un Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns. Aicinām ikvienu, kurš vēlēsies, dalīties atmiņās par to, cik katrs daudz varam dot, lai nosargātu savas valsts brīvību, vai izteikt stiprinājuma vārdus ukraiņu tautai.

Ventspilī mītiņš noritēs Lielajā laukumā. Klātesošos uzrunās Ventspils pašvaldības, Ventspils Augstskolas un Ventspils ukraiņu kultūras biedrības "KOBZAR" pārstāvji. Ukrainas atbalstam muzikālus priekšnesumus veltīs Ventspils koru kopkoris virsdiriģenta Aigara Merī vadībā, popstudija "Jūras akmentiņi", Ukraiņu dziesmu ansambļa "Mrija" trio un grupa "Windy Temper".

Jau vēstīts, ka jau sesto dienu turpinās Krievijas iebrukums neatkarīgajā Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!