Foto: LETA
Aizkraukles novada iedzīvotāji, baidoties par turpmāku preču piegādi no Ukrainas, veikalos izpērk konservēšanai nepieciešamo rupjo sāli, ko ieved no Ukrainas, ziņo portāls "Staburags.lv".

Otrdien, 1. martā, Aizkrauklē rupjā sāls nebija iegādājama vairs nebija nevienā veikalā, raksta "Staburags.lv". Seces iedzīvotāji norādījuši, ka rupjo sāli vairs nevar nopirkt arī šī pagasta veikalā.

Atevišķos veikalos vēl var nopirkt jodēto sāli, "Himalaju", smalko sāli, taču pamazām sarūk arī to krājumi, plaukti tukšojas, ziņo portāls.

Piemēram, veikalā "Maxima" Koknesē otrdien pulksten 16 plauktā bija tikai pāris paciņu "Himalaju" sāls, savukārt veikalā "Elvi" — pāris paciņu smalkā ekstra "Valdo" sāls. Skrīveros, "Floreat” veikalā otrdien bija divas paciņas rupjās "Druska" sāls, novēroja "Staburags.lv".

Jaunjelgavā veikalā "top!" rupjo sāli otrdien vairs nevarēja iegādāties. Veikala darbiniece portālam "Staburags" sacījusi, ka viss esot izpirkts.

Veikalos tukšojas arī citu produktu plaukti, secina portāls. Piemēram, vakar mazajā "Maximā" Aizkrauklē, Skolas ielā, nebija ne sāls, ne sodas, krietni bija patukšoti plaukti ar griķiem, atstājot tikai iepakojumus par augstāko cenu. Tāpat patukšoti bijuši makaronu un dažādu cepumu plaukti.

"Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule portālam "Delfi" apstiprina, ka atsevišķos veikalos iecienītā rupjā sāls ir izpirkta ātrāk nekā ierasts. Tuvākajā laikā sāls tiks piegādāts uz veikaliem no jau esošajiem "Maxima" noliktavas krājumiem. Tāpat šobrīd tiek veikti jauni pasūtījumi no Ukrainas piegādātājiem.

"Sekojam līdzi notiekošajam Ukrainā un ir jau saņemtas indikācijas, ka pie esošās šokējošās notikumu gaitas ikvienam no mums varētu būt problēmas ar piegādes transporta kavēšanos uz Ukrainas robežas, kā arī ierobežotām iespējam saražot jaunas preces. Tas ar laiku varētu radīt atsevišķu Ukrainas preču iztrūkumu veikalos," sacīja "Maxima Latvija" pārstāve Dupate-Ugule. Plānots nodrošināt alternatīvas preces iztrūkstošajām prioritāti dodot Latvijas produktiem.

Saskaņā ar "Maxima Latvija" sniegto informāciju "Maxima" veikalos nopērkamas aptuveni 1000 Ukrainā ražotas preces dažādās kategorijās, piemēram, "Rollton" ātri pagatavojamās nūdeles, "Roshen" saldumi (piemēram, "Toffee"), "Sadočok" un "Jaffa" sulas, dažādi "Čumak" tomātu izstrādājumi, piemēram, kečups un tomātu pasta, "Maggi" ātri pagatavojamie makaroni ar vistas garšu, "Bella" higiēnas līdzekļi, "Gillette" skūšanas putas, un citi produkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!