Foto: LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šonedēļ rīko vairākas skolu vadītāju tikšanās ar nozares politikas veidotājiem, lai spriestu par Ukrainas bēgļu ģimeņu bērniem, kuriem jānodrošina izglītība Latvijā, portālu "Delfi" informēja LIZDA pārstāve Ilze Zālīte.

Otrdien notikušas pirmās pārrunas. Trešdien izglītības darbiniekiem un nozares politikas veidotājiem notiks sanāksme par nepilngadīgo Ukrainas civiliedzīvotāju tiesībām uz izglītības ieguvi.

Sanāksmē piedalīsies izglītības speciālisti un valstspilsētu un novadu izglītības pārvalžu vadītāji.

"Patreiz svarīgākais ir apzināt problēmas un to risinājumu veidus," norādījusi LIZDA priekšsēdētāj Inga Vanaga.

Viņa arī paudusi, ka, neraugoties uz pedagogu pārgurumu pēc darba pandēmijas apstākļos, izglītības nozares darbinieki ir vienoti, atbalstoši un gatavi maksimāli ātri uzņemt Ukrainas bērnus Latvijas skolās un bērnudārzos.

Jau vēstīts, ka Krievijas iebrukums Ukrainā, kura laikā tiek terorizēti bombardēti civiliedzīvotāji, ilgst jau gandrīz divas nedēļas. Latvija un citas valstis steigušās palīgā kara postītajai valstij.

Kijeva turpina uzstāt uz nepieciešamību slēgt gaisa telpu virs Ukrainas, lai pārtrauktu Maskavas dominanci gaisā un civilās infrastruktūras bombardēšanu.

Krievija neapstāsies Ukrainā, brīdina Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. "Delfi" turpina sekot notikumiem kara 14. dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!