Foto: Kadrs no video
Aizvadītajā nedēļas nogalē saspringtus brīžus piedzīvojis Atis no Valmieras novada Skaņkalnes pagasta, kurš mežā sastapis lāci, ziņo portāls "medibam.lv". Virsū skrienošo ķepaini izdevies aizbiedēt vien ar malkas pagali un saucieniem.

Kā ziņo "medibam.lv", vīrietis devies krāmēt malku pie jaunaudzītes, pavisam netālu no savām mājām. Ap pulksten 16.45 viņš sadzirdējis aiz muguras soļus un smagu elpošanu. Pagriezies un aptuveni desmit metru attālumā no sevis ieraudzījis lāci.

"Biju paspējis pastrādāt minūtes desmit, piecpadsmit. Lācis metās man virsū! Paspēju iebļauties un sviedu viņa virzienā metrīgo baļķēnu. Lācis tajā pašā mirklī apstājās un muka meža virzienā. Dzīvnieks bija ļoti tuvu!" žurnālam stāstījis vīrietis.

Video: "medibam.lv"

Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks, kurš ir liels lāču pazinējs, norādījis: "Cilvēks rīkojās pilnīgi pareizi un lāci aizbiedēja. Ja viņš būtu meties bēgt, mēs runātu par pavisam citu iznākumu!"

Savukārt Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas aizsardzības departamenta direktore Gita Strode, komentējot notikušo skaidrojusi, ka šobrīd lāču populācija ir tik stabila, ka lācēni dzimst arī Latvijā un pavasarī lācenes, kuras sargā lācēnus, var radīt draudus, ja tām pietuvojas.

Šis nedēļas laikā jau ir otrs Latvijā konstatētais lāča uzbrukums.

Jau ziņots, ka 15. martā, Žīguru meža masīvā lācis uzbrucis un ievainojis AS "Latvijas valsts meži" darbinieku, kurš nogādāts slimnīcā, vēstīja "medibam.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!