Foto: Shutterstock

Visaugstākā gripas intensitāte aizvadītajā nedēļā joprojām reģistrēta Daugavpilī, bet paaugstināta gripas izplatība novērota arī Liepājā, Jelgavā un Rīgā, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Kā norāda SPKC, iepriekšējā nedēļā gripas intensitāte palielinājusies vairāk nekā divas reizes – reģistrēts 112,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotājiem. Savukārt nedēļu iepriekš tie bija 46,0 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Slimnīcu ziņotais par stacionētiem gripas pacientiem liecina, ka Daugavpilī saistībā ar gripu hospitalizēti 13 saslimušie, Rīgā – trīs. Savukārt Jēkabpils un Valmieras slimnīcā katrā pa vienam.

Hospitalizētie pacienti bija bērni vecumā līdz četriem gadiem, pieaugušie un seniori vecāki par 65 gadiem.

SPKC atgādina, ka vislabākā aizsardzība pret gripu un gripas izraisītām komplikācijām ir vakcinācija un nav par vēlu vakcinēties arī tagad, īpaši, ja plānots saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, piemēram, plānveida operācijas vai ārstēšanās stacionārā ārstniecības iestādē.

Šobrīd vakcināciju pret gripu valsts apmaksā ikvienam iedzīvotājam.

Jau ziņots, ka, pieaugot gripas saslimšanas gadījumu skaitam Daugavpilī, kopš 17. marta Latvijā ir izsludināta gripas epidēmija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!