Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī glābēji dzēsuši divus paaugstinātas bīstamības kūlas ugunsgrēkus Olainē un Rīgā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ceturtdien pulksten 17.27 glābēji steidzās uz izsaukumu Mārtiņa Peniķa ielā Rīgā, kur dega kūla sešu hektāru platībā un stiprā vēja dēļ uguns strauji izplatījās.

Pulksten 19.38 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt ap pulksten 14 saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega meža jaunaudze trīs hektāru platībā un pastāvēja izplatīšanas draudi uz blakus esošam mājam.

Notikuma vietā strādāja desmit VUGD ugunsdzēsēji, izmantojot četras autocisternas un Valsts meža dienesta ugunsdzēsēji. Situācijas novērošanai tika izmantots drons.

Divu stundu laikā uguns izplatīšanās tika ierobežota un pulksten 18.41 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Kūlas ugunsgrēks divu hektāru platībā ceturtdien bija izcēlies arī Kuldīgas novada Rendas pagastā. Veicot dzēšanas darbus, cieta viens glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 37 kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākie bija Augšdaugavas novada Demenes pagastā, kur dega 20 hektāri kūlas, kā arī Jēkabpils novada Krustpils pagastā, kur pērnā zāle dega 12 hektāru platībā.

Kopš šī gada 13. februāra, kad tika reģistrēts pirmais kūlas ugunsgrēks, dzēsti jau 1052 pērnās zāles ugunsgrēki.

Tāpat VUGD palīdzība ceturtdien bija nepieciešama Balvu novada Vecumu pagastā, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva māja pilnā 120 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī izsaukumiem, kur dega siltumnīca, vieglā automašīna, kokogles noliktavā, siena ruļļi, pagrabs, atkritumi, piededzis ēdiens, sadzīves priekšmeti piecstāvu mājas augšējā stāva balkonā, četras dārza mājas un kūla, ogles daudzdzīvokļu mājas lodžijā, sodrēju mājas dūmvadā, dzīvžogs, angārs ar siena ruļļiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 92 izsaukumus – 68 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 37 bija kūlas un 12 meža ugunsgrēki, 26 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukums bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!