Foto: LETA

"Es domāju, ka Krievija joprojām nav sapratusi, ka tā šo karu nevar vinnēt, un vienlaikus nezina, kā tikt no šī kara, kuru pati uzsākusi, ārā," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Ministrs minēja iespējamību, kurā Krievija vienkārši vairs nav spējīga iet uzbrukumos, bet mēģina nostiprināties tajās pozīcijās, kuras tā ir paspējusi Ukrainā ieņemt.

"Savukārt no Ukrainas puses lēnām iezīmējas situācija, kurā notiek bijušā padomju ekipējuma ģenerācija priekš Ukrainas armijas vajadzībām, bet vienlaikus arī norisinās Ukrainas bruņoto spēku pāreja uz Rietumos ražotu "NATO standarta" ekipējumu, kam potenciāli vajadzētu Ukrainas armijai dot daudz lielākas kaujas spējas nākotnē," sprieda Pabriks.

Viņš arī minēja, ka Ukrainai priekšā ir ļoti grūts uzdevums, jo, ja Krievija nevēlēsies beidzot atkāpties no savas agresīvās politikas, tai nāksies vienkārši mēģināt šo kara vilni pavērst pretējā virzienā, kas bez lielām un nopietnām piegādēm no sabiedroto puses būtu grūti izdarāms.

"Vienlaikus man ir jāsaka, ka iezīmējas Rietumu puses filozofijas maiņa, kurā Vašingtona beidzot sapratusi, ka nevajag kavēties ar bruņojuma piegādi, un nav nozīmes to piegādāt pa daļām, it kā neeskalējot situāciju. Man šķiet, ka Rietumu industrija beidzot ir pilnībā gatava atbalstīt Ukrainu tās taisnīgajā cīņā par savu neatkarību," žurnālistiem sacīja aizsardzības ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!